“Tek Başıma, ve Birlikte!”

“Tek Başıma, ve Birlikte!”

“Tek Başıma, ve Birlikte!”

900 461 SOIL

Bireyin her bir nefesi bir karar, bir yaşam, büyük bir değişim aracı olabilir. Bunu deneyimlemek, yaşamak, yaşatmak için de sahip olduğumuzdan bir zerre fazlasına ihtiyacımız yok…

        Victor Ananias

Sosyal Dayanışma: Şimdi.” diyerek yola çıkıyoruz. Her birimiz ayrı bir motivasyon ile, ayrı bir hikaye olarak, kendi hikayelerimizi bambaşka, belki de daha yeni yazılmaya başlamış hikayelerle buluşturmaya. Hepimizin kesiştiği taraflar da yok değil; özgür alan, alternatif model, katılımcı yapı, deneyime dayalı öğrenme gençler için dilimizden düşürmediğimiz meseleler. Farklı hikayelerimiz, farklı ilgi alanlarımız ve farklı becerilerimizle bir arada durup ortak dertler üzerine konuşup, tartışıp kafa yoruyoruz; birbirimizi dinleyerek, birbirimizin kör noktalarına göz olarak, dayanışarak ortak dertlerimize çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sahip olduğumuzdan bir zerre fazlasına ihtiyacımız yok; sahip olduklarımızı paylaşacak, paylaştıkça çoğaltacak bir aradalıklara ihtiyacımız var. 

Ortak dertlerimizi hallediyoruz da peki ya benim olmayan, benim bilmediğim dertler için ne yapıyoruz? “O” oluyoruz, “O”ndan dinliyoruz, çözümü “O”nun türetmesi için alan yaratıyoruz. “O”nun sahip olduklarıyla türettiği çözümün ortağı; kendi yaşamının, kendi kararının öznesi olma anının destekçisi; hep bir arada bir değişimin başlangıcı oluyoruz.

Yetmiyoruz, dallanıp budaklanıyoruz. Yayılıyoruz; büyüyoruz. Farklı çemberler ile, farklı kaynaklara sahip bireyler ile bir araya geliyoruz. Önce dertlerimizi paylaşıyor, sonra çözüme ortak ediyoruz. Sahip olduğumuzdan bir zerre fazlasına ihtiyacımız yok; sahip olduklarımızı -hikayelerimizi, deneyimlerimizi, becerilerimizi, ilgilerimizi, sevgilerimizi- paylaşacak bir aradalıklara, dayanışmaya ihtiyacımız var. 

Birer tohum olarak buluşuyoruz, bir araya geliyoruz. Düşündüklerimiz, yaptıklarımız birer tohum. Her birimiz birer tohum olarak toprağa atılıyoruz. Enerjimizi -birer tohum olarak- gelişmek, büyümek için kullanıyoruz. Bereketli hasatlar vermek, çoğalmak, daha güçlü tohumlara dönüşmek için.

 

Leave a Reply